Blåvalmuepannekaker med kremet sopp fra VG

Antall porsjoner: 4

Pannekakerøre:
3 egg
5 dl melk
250 g mel
1/2 ts salt
1 ss blå valmuefrø
ev. 1/2 dl vann
smør til steking

Kremet sopp:
500 g blandet sopp, renset
1 dl hvitvin, kan sløyfes
2 dl fløte
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss hakket frisk timian, eller 1
ts tørket
1 ss hakket bladpersille, gressløk eller salvie, kan sløyfes

Fremgangsmåte

Visp alle ingrediensene sammen til en klumpfri røre. Spe med litt vann hvis røren virker veldig tykk. Stek tynne pannekaker ved middels høy varme.
Stek soppen gyllen i smør. Tilsett hvitløk og hvitvin. La det koke til halvparten av væsken har fordampet. Tilsett fløte og kok til det tykner. Smak til med salt og pepper og ha i urter. (Tørket timian kan du ha i når du steker soppen.)
Fyll den kremete soppen i varme pannekaker og server.
Tips Bløt stekt løk, eller frest fersk spinat kan gjerne blandes i fyllet.

Oppskriften er laget av VG-kokk Lise Finckenhagen

Advertisements